Omgeving

Bereikbaarheid

Het nieuwbouwplan het Nieuwe Vroeger ligt op een unieke locatie. De woningen zijn prima te bereiken met de auto, maar ook met verschillende bussen. Voorzieningen zoals scholen en winkels bevinden zich in de nabije omgeving.

Met de auto

Oud IJmuiden is met de auto te bereiken via de A22 en A9. De A22 takt bij Knooppunt Velsen van de A9 af en loopt langs Velsen en Beverwijk door de Velsertunnel, om daarna weer terug te buigen naar de A9. Deze verbindt Amsterdam en Alkmaar met elkaar. Vanuit Amsterdam bent u met de auto binnen 30 minuten in IJmuiden.  En vanuit Haarlem bent u in slecht 20 minuten.
Vanaf de A22 rijdt u via de N202 langs het Noordzeekanaal binnen 10 minuten naar de nieuwbouwlocatie Oud IJmuiden.

Met de bus

Reist u met het openbaar vervoer? Dan kunt u Oud IJmuiden goed bereiken met de bus vanuit Haarlem. Het HOV Velsen rijdt tussen het strand van IJmuiden en Haarlem Noord. Met deze nieuwe verbinding (2017) zijn IJmuiden, Velsen en Driehuis beter bereikbaar, met vaker rijdende bussen en kortere wachttijden.

IJmuiden. Een bruisende plek om te wonen, leven en werken.

Het is een plek van rauwe schoonheid. Met de haven, de sluizen en de stranden, waar volop ruimte is voor wind- en watersport. Een enorm sluizencomplex en veel vissersboten, jachten en schepen. In IJmuiden is altijd iets te beleven!

Nautisch IJmuiden

Grote schepen tussen de sluizen en pieren zien doorvaren, een pasgevangen vis eten bij één van de visrestaurants, leef je uit met wind-of watersport of lekker met je voeten in het zand genieten van de zonsondergang; alles is mogelijk. Cruiseschepen kiezen IJmuiden als tussenhaven of vertrekpunt. Dagelijks varen de schepen van IJmuiden naar Newcastle en van Newcastle naar IJmuiden. In IJmuiden ligt de grootste zeejachthaven van Nederland: Marina Seaport IJmuiden.

Recreatie

Liever een dagje eropuit? IJmuiden heeft genoeg interessante musea, winkelstraten en twee theaters.
Of kom helemaal tot rust tijdens een wandeling of fietstocht door de brede duinen van het Nationaal Park Zuid-Kennemerland. Het Recreatiegebied Spaarnwoude heeft naast een ­wandel- en fietsgebied ook een breed aanbod van stoere buitensporten.
 
Bezoek het Forteiland voor een onvergetelijke dag met het hele gezin. Het forteiland is onderdeel van de Stelling van Amsterdam en staat op de Werelderfgoedlijst van de Unesco. Of ga een middag skiën op de indoorpiste bij SnowPlanet in Velsen.

Avontuurlijke stranden 

Niet voor niets is IJmuiden een geliefde uitvalsbasis voor watersporters die van zee houden.
IJmuiden beschikt over maar liefst drie stranden: IJmuiderslagIJmuiden aan Zee en Strand Noordpier. De stranden zijn zo ingericht dat er voor alle groepen bezoekers – rustzoekers en actieve bezoekers – een plek te vinden is.

Volop festiviteiten

Tijdens het havenfestival staat de haven van IJmuiden in het teken van straattheater, pop-, wereldmuziek- en klassieke concerten, kunst, poëzie en film. Daarnaast zijn er demonstraties van de brandweer, reddingsteams en duikers, kunt u schepen van dichtbij bekijken en een boottochtje maken.
Het feestelijke zomerfestival in juli biedt volop activiteiten zoals de kortebaan, een jaarmarkt en sportieve toernooien. En naast alle festiviteiten in IJmuiden worden in de omliggende dorpen ook volop gezellige evenementen georganiseerd.
 
Houdt u van muziek? Dutch Valley is een groot, jaarlijks muziekfestival in de zomer met het beste van Nederlandse bodem. De volgende editie vindt plaats in augustus in het recreatiegebied in Spaarnwoude.

Locatie

Menu