image/svg+xml
Verkocht

het Plan

Het Nieuwe Vroeger fase 3 wordt een sfeervol woonhof van 21 eengezinswoningen, variërend van 3 tot 4 bouwlagen, met woonoppervlakten tussen de ca. 136 m2 tot ca. 188 m2. De woningen hebben een tuin of terras en een berging (inpandig of in het bergingscluster). De parkeerplaatsen zijn aan het zicht onttrokken en bevinden zich aan de binnenzijde van het compacte bouwblok.

Historiserende architectuur

De architectuur is geïnspireerd op het Oud IJmuiden dat zich kenmerkt door de pandsgewijze opbouw, hierdoor krijgt elke woning een uniek karakter. Het plan is gebaseerd op rijke historische, oude stijlelementen dat recht doet aan de beeldkwaliteit van de wijk. De verspringende kappen, de subtiele kleurnuances en de karakteristieke metselwerkverbanden versterken de identiteit van iedere woning.

Dennis van den Bosch, architect Bureau 070: “Om goed aan te sluiten op de bestaande bebouwing zijn kenmerken van naastliggende plannen doorgevoerd in dit plan. Te denken is aan metselwerken banden en statige architectuur. Door de blokken min of meer pandsgewijs te ontwerpen, door middel van verschillen in kleurgebruik, in nokhoogten en in dakafwerking, ontstaat een warm gevarieerd straatbeeld. Er is veel aandacht besteed aan plinten, rollagen en het gebruik van accentstenen. Door de kozijnen naar de bovenste verdieping toe steeds iets te verkleinen, refereren we aan de kenmerkende raamverdeling van vroeger”.

Karakteristieke elementen, moderne gemakken

De afwerking van de woningen is hoogwaardig, compleet met luxe sanitair en alle gemakken van nu. De woningen zijn ontworpen en gebouwd met optimale aandacht voor comfort, duurzaamheid, energiebesparing en veiligheid. De woningen worden dan ook vakkundig en volgens de nieuwste normen geïsoleerd tegen warmte, kou en geluid. Een modern ventilatiesysteem verzekert u van voldoende frisse lucht en een gezond binnenklimaat.
 
De woningen zijn energiezuinig, met een EPC van 0,0. Dat betekent dat de woningen bijna net zo veel energie opwekken als er nodig is voor verwarmen, koelen, ventileren, verlichten en warm water. Goed voor het milieu en uw comfort. 

het plan

het plan

Menu